Tjedni mode tradicionalno dolaze s novostima u svijetu mode, ni dizajn naočala nije iznimka. Otkrijte poboljšanja klasičnih modela, pronađite savršenu ravnotežu između tredova i bezvremenosti, noviteta i nostalgije.
 

„Moda je ono što kupujete, stil je ono što radite s modom.”


2023. godina dolazi s oživljavanjem sunčanih i dioptrijskih naočala novim materijalima, čarobnim retro dodirom, futurističkim dizajnima i šarenim bojama. Otišli smo na te najprestižnije tjedne mode i odabrali smo za vas top 5 trendova ove sezone. Kojem nećete moći odoljeti?

#1 Izrazita klasika


Odličan izbor za one koji se žele istaknuti svojim naočalama, ali istovremeno zadržati klasičan i bezvremenski izgled. Ovaj trend, koji vidimo na primjer kod Ray-Bana ili Saint Laurent, tipičan je za čiste linije izrazitih okvira u popularnoj crnoj ili smeđoj boji, koje svakom outfitu dodaju osobnost i stil.

Zašto odabrati Izrazite klasike?


Ove naočale su najčešće izrađene od visokokvalitetnih materijala, koje su izdržljive, lake i dostupne su u raznim oblicima i veličinama zahvaljujući čemu pristaju različitim tipovima lica. Izrazite klasike su dizajnirane s pažnjom na detalje kako bi pružile udobno nošenje. Nude savršenu ravnotežu između mode i funkcionalnosti.

#2 XL shields

Ovaj futuristički oblik jedan je od najupečatljivijih trendova sezone. To su obično velike naočale s plosnatim lećama u obliku štita koje prekrivaju veliki dio lica. Ovaj trend, koji nude primjerice Oakley ili Versace, odličan je izbor za one koji žele uživati u prepoznatljivom izgledu uz 100 % zaštitu očiju.

Zašto se odlučiti za XL shields?


Prema ovom trendu izrađene sunčane i dioptrijske naočale možete naći u raznim bojama i obradama površina, uključujući prozirne ili zatamnjene leće. Bilo da ih odaberete u izrazitim geometrijskim oblicima ili suptilnim zavojima, možete računati na visokokvalitetne materijale poput lakih metala ili izdržljive plastike koje nude stil i funkcionalnost.

#3 Uski okviri


Balenciaga i Burberry su nam ove godine pokazali da je manje definitivno više. Karakteriziran manjim, čvršćim okvirima, ovaj je dizajn oda minimalizmu 90-ih. Zaljubite se u njegovu odvažnu jednostavnost, koja će zasigurno privući pažnju.

Zašto odabrati Uske okvire?


Radi se o trendu koji nudi kombinaciju uglađenog stila i udobnosti. Uski okviri kod sunčanih ili dioptrijskih naočala, idealne su za one koje traže minimalistički, ali u isto vrijeme sofisticirani stil. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala poput lake metale ili izdržljive plastike koje nude stil i funkcionalnost.

#4 Bezvremenski cat eye


Ova bezvremenska vrsta naočala donosi omiljenu kombinaciju retro i trendi stila. Cat eye (ili „mačje“) naočale su sužene na vanjskom rubu što stvara dojam mačjeg oka. Kao što smo vidjeli kod Prade ili Bottega Veneta, cat eye okviri jednostavno podižu vaš izgled na višu razinu.

Zašto odabrati Cat-eye?

Sunčane i dioptrijske naočale u okviru cat eye su odličnim izborom za one koji imaju ovalno ili okruglo lice jer balansiraju proporcije i stvaraju lako četvrtasti izgled. Radi se o naočalama koje vašem izgledu dodaju retro šarm, ali istovremeno su dovoljno univerzalne da bi bili u skladu sa širokom skalom outfita i stila.

#5 Dosjetljiva šarena stakla

Stavite trend ove sezone - dosjetliva šarena stakla - i zaboravite na dosadu! Dodavanjem boje svom svakodnevnom stilu pokažete svijetu tko zapravo ste.

Zašto odabrati Šarena stakla?


Ovaj trend je razigran, izuzetan i super stilski! Odaberite neizostavne sunčane naočale ili poboljšajte svoje dioptrijske naočale lećama u boji. Bez obzira jeste li raspoloženi za nježne tonove smeđe ili želite privući pažnju sjajnom crvenom, žutom ili zelenom, ove godine s bojama nikada nećete pogriješiti.



Bez obzira koji vam je trend zapeo za oko, odlična vijest je da ih sve možete pronaći u eyerim webshopu! Pa zašto ne zamijeniti svakodnevicu za ekstravaganciju koja oduzima dah? S ovim naočalama, bit će to vrlo lako.